De risico's van ooglaseren

Na ooglaserbehandelingen of een lensimplantatie kunnen, net als bij alle andere medische ingrepen, complicaties ontstaan.

De risico's van ooglaseren en lensimplantaties zijn er, maar binnen Refractiecentrum Haaglanden proberen we deze uiteraard te beperken tot het minimum. De complicaties kunnen bestaan uit lichte neveneffecten of ernstige infecties. In ons Refractiecentrum vinden we het van groot belang iedereen die een dergelijke ingreep ondergaat voor te lichten over de mogelijke risico's van dan wel ooglaseren, dan wel lensimplantaties.

Zeldzame ernstige risico's
De risico's van ooglaseren of een lensimplantatie zijn altijd aanwezig, maar zelden zeer ernstig van aard. Een ernstige vermindering van het zicht als gevolg van één van de twee behandelingen is zeldzaam. De kans op een infectie in het hoornvlies na een laserbehandeling (1-4: 10.000) is bijvoorbeeld minder groot dan bij het dragen van contactlenzen (afhankelijk van het type contact lens en draaggewoonte 5-20:10.000).

Goede nazorg
De risico's kunnen verkleind worden door goede nazorg door een gecertificeerde oogarts. Hierdoor kan de kans op een complicatie en de ernst ervan verminderd worden.

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven