Ouderdomsverziendheid (presbyopie)

Gedurende het leven neemt het accommodatievermogen van de ogen af. De zogenaamde ouderdomsverziendheid treedt op.

Rond het vijfenveertigste levensjaar zal bij een normaal ziend persoon de behoefte aan een leesbril zich  voor gaan doen. Deze ouderdomsverziendheid ontstaat door het afnemen van het vermogen tot scherpstellen dichtbij. Dit heeft te maken met het stugger worden van de ooglens. Ouderdomsverziendheid wordt gecorrigeerd met een leesbril.

Waarom een leesbril?
De behoefte aan een leesbril bij ouderdomsverziendheid wordt doorgaans niet met de huidige refractieve chirurgie verholpen. Dat wil zeggen dat, ook na een geslaagde correctie van de oogsterkte (bijziendheid, verziendheid, cilinderafwijking) met refractieve chirurgie, men rond het vijfenveertigste levensjaar een leesbril nodig zal hebben.

Uitzonderingen op de regel
Er zijn uitzonderingsgevallen, waarbij het ene oog normaal ziend en het andere oog bijziend wordt gemaakt door middel van de zogenaamde monovision techniek. In zo’n geval heeft men één verkijk en één leesoog. Niet ieder paar ogen is hier echter geschikt voor. Of dit voor u een mogelijkheid is, bespreken we graag met u in ons Refractiecentrum.

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven