Ontwikkelingen in de refractieve chirurgie

Toric Artiflex
De torische Artiflex implant lens is een aanvulling op de reeds bestaande Artiflex implant lens voor de correctie van bijziendheid. Het is een flexibele lens die via een zeer kleine snede in het oog kan worden gebracht. Met de nieuwste implant lens kunnen ook cilinder afwijkingen worden gecorrigeerd.

Het herstel na de behandeling is snel. Vrij snel na de ingreep is het zicht reeds goed. Naast een snel herstel van het gezichtsvermogen (vaak sneller dan na een LASIK behandeling) is er ook het voordeel van een omkeerbare behandeling. Verwijdering van de implant lens is zelden nodig.

Accomodatieve implantlenzen
Een andere techniek is de accommodatieve implantlens (Humanoptics 1-CU en de Crystalens HD). Middels een operatieve ingreep wordt de eigen lens verwijderd en vervangen door een kunststoflens die van vorm veranderd tijdens het accommoderen, zoals bij het lezen. Leesbrilsterktes tot gemiddeld +2,25 D kunnen hiermee behandeld worden. Als één van de eersten in Nederland hebben wij deze technieken toegepast. Inmiddels behoren wij in Nederlend tot de klinieken met de meeste ervaring met deze veelbelovende techniek om mensen onafhankelijk te maken van de leesbril voor alledaagse leesactiviteiten. Slechts een selecte groep komt in aanmerking voor deze techniek (zie RELEX).

Waarom Refractiecentrum?

Uitsluitend ervaren oogartsen

De beste oogheelkundige zorg

Professionele kliniek

Meer over ons?

Wij zijn gelokaliseerd in de polikliniek oogheelkunde van het Haaglanden Medisch Centrum.
 

Lees meer

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven