• Header-diensten.png

Wat is een gepersonaliseerde laserbehandeling?

Een gepersonaliseerde laserbehandeling is een zeer geavanceerde manier van laserenDit kan alleen bij ogen die uit het vooronderzoek hiervoor geschikt zijn gebleken.

Tijdens het vooronderzoek worden wavefront metingen van elk oog gedaan. Deze wavefront metingen geven de strooilicht afwijkingen (higher order aberrations HOA) van het gehele oog weer. Na een standaard ooglaser behandeling zullen de strooilicht afwijkingen toenemen. Dit kan leiden tot een verminderde kwaliteit van zien (Quality of vision). De gepersonaliseerde laserbehandeling, ook wel wavefront-guided ablation genoemd, verminderd de toename van strooilicht afwijkingen (higher order aberrations HOA).

Met een geavanceerd computer programma (advanced nomogram) berekenen wij voor u de optimale behandeling. Zo kan er bepaald worden of een wavefront-guided ablation de beste ooglaser behandeling voor u is.

Een belangrijk voordeel van een wavefront-guided ablation is het sparen van hoornvliesweefsel.

Dit geldt vooral voor relatief dunne hoornvliezen. Ook geeft een dergelijke geavanceerde ooglaserbehandeling een grotere kans op een betere kwaliteit van zien in het donker en bij fel licht. Het risico op nachtzicht problemen (night vision disturbances) is na een gepersonaliseerde laser behandeling kleiner. Het is niet nodig of wenselijk bij alle ogen die gelaserd worden een dergelijke behandeling te doen. Vaak voldoet een standaard ooglaserbehandeling prima. U kunt naar de website van Bausch & Lomb voor meer informatie over de gepersonaliseerde Zyoptix behandeling.

De gepersonaliseerde laser behandeling is mogelijk in combinatie met de PRKLASEK en LASIK techniek. De afkortingen staan voor de manier waarop een oog wordt voorbereid op een ooglaserbehandeling. De ooglaserbehandeling zelf kan zijn een standaard ooglaser- of een geavanceerde ooglaserbehandeling (Zyoptix). De specifieke behandelingen met de 217 Z100 laser zijn: Personalized treatment; Aspheric treatment; Tissue saving; Planoscan treatment.

Waarom Refractiecentrum?

 Uitsluitend ervaren oogartsen

 De beste oogheelkundige zorg

✓ Professionele kliniek

 

Meer informatie?

Wij geven graag antwoord op al uw vragen over onze diensten en behandelmethoden. Heeft u een vraag, stel hem direct.

Of maak online een afspraak voor een gratis quickscan. Tijdens dit onderzoek analyseren we uw ogen en geven advies over wat het beste is voor uw ogen.
 

Gratis quickscan

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven