• Header-tarieven.png

Het vooronderzoek ooglaseren

Een behandeling wordt bij ons uitgevoerd met zorg, onder zorgvuldige medische begeleiding en met volledige aandacht voor uw persoonlijke situatie

Voordat een behandeling kan plaatsvinden, vindt er een vooronderzoek plaats. Dit is een uitgebreid oogheelkundig onderzoek en duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens dit onderzoek brengen we onder andere de precieze afwijking van uw ogen in kaart, waarna we de behandelingsmogelijkheden bepalen en deze uitgebreid met u bespreken.

Alvorens aan het vooronderzoek te beginnen is het advies de zachte contactlenzen twee weken en de harde contactlenzen vier weken niet te dragen. Dit is nodig om het hoornvlies zoveel mogelijk in zijn natuurlijke staat door te kunnen meten.

Wat wordt er gemeten?

Wij meten uw gezichtsvermogen, refractie afwijking (meerdere keren), contrastgevoeligheid, traanproductie en oogboldruk. Tevens wordt het voor- en achtersegment van het oog bekeken. Hierbij is het nodig dat uw pupillen worden verwijd. Dit doen wij met oogdruppels. Het is verstandig dat u na het vooronderzoek geen auto rijdt, daar de pupillen enkele uren wijd blijven. Wij adviseren u daarom met het openbaar vervoer te reizen of met een begeleider.

Met de Colvard-pupillometer wordt uw pupildiameter opgemeten in het donker. De behandelzone van de ooglaser behandeling wordt aan de hand hiervan berekend. Dit is van belang om kringen en uitsparingen rond lichtbronnen na de ooglaserbehandeling te voorkomen. Deze verschijnselen kunnen autorijden s’avonds lastig maken.

Vervolgens wordt uw hoornvlies onderzocht met de Orbscan IIz. Dit is een revolutionair apparaat waarmee het relief en de dikte van het hoornvlies kunnen worden opgemeten. Deze gegevens zijn van belang voor het bepalen van de geschiktheid voor en de uitvoering van het ooglaseren.

Tevens kan er een wavefront analyse plaatsvinden. Deze analyse wordt gedaan met de Zywave Aberrometer . Dit is een ultramodern apparaat waarmee subtiele brekingsafwijkingen van het oog worden opgemeten. Sterrenwachten maken gebruik van wavefront analyse om zoveel mogelijk een scherp beeld te verkrijgen van een ster, die door de atmosferische stoornissen onscherp is geworden. De ooglaserbehandeling kan aan de wavefront analyse worden gekoppeld. Hierdoor neemt de kans op een beter gezichtsvermogen na de ooglaser behandeling toe. Wavefront analyse is vooral van belang voor het verminderen van lichtverschijnselen rond lichtbronnen (halo's, starburst) en voor verbetering van de contrast gevoeligheid (contrast sensitivity). Met deze metingen kan een gepersonaliseerde ooglaser behandeling (wavefront guided ablation) worden verricht.

Tip: Neem bij zonnig weer een zonnebril mee, daar uw ogen gedruppeld worden tijdens het vooronderzoek.

Waarom Refractiecentrum?

Uitsluitend ervaren oogartsen

De beste oogheelkundige zorg

Professionele kliniek

Vooronderzoek aanvragen

Vraag hier een uitgebreid vooronderzoek aan welke nodig is voordat er een behandeling kan plaats vinden.
   

Aanvragen

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven