• Header-diensten.png

Ooglidcorrectie

Hebt u last van wallen onder uw ogen, overhangende oogleden of afhangende wenkbrauwen? En zou u graag wat frisser en uitgeruster uit uw ogen kijken? Dan kan een ooglidcorrectie u wellicht helpen.

Oogleden hebben een belangrijke functie. Ze beschermen uw ogen tegen onder meer uitdroging, harde wind of verblindend licht. Ook bepaalt de stand van uw oogleden voor een belangrijk deel uw gezichtsuitdrukking. U kunt, door hangende oogleden, moe ogen, ook als daar helemaal geen sprake van is. Daarbij beperken hangende bovenoogleden uw zicht, wat kan resulteren in moeheidsverschijnselen en hoofdpijn. Gelukkig kan een ooglidcorrectie, een kleine ingreep, een grote verbetering betekenen.

Ooglidchirurgie

Hoewel voor een ooglidcorrectie een relatief kleine behandeling nodig is, is de juiste expertise essentieel voor een goed resultaat. Daarom werken we met oculoplastisch chirurgen van het Refractiecentrum Haaglanden, die ruim ervaren zijn in reconstructieve en cosmetische ooglidchirurgie. Oculoplastisch chirurgen zijn geregistreerd als oogarts en specifiek onderlegd op het gebied van ooglidchirurgie.

Niet voor niets vertrouwen veel dermatologen en oogartsen op de vaardigheid en faam van onze artsen en verwijzen ze veel patiënten naar ons door voor een primaire of aanvullende behandeling van zowel functionele als cosmetische problemen.

Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?
Een ooglidcorrectie verwijdert overtollige huid en mogelijk ander weefsel, waarbij eveneens de gedaante van het ooglid kan worden verbeterd. Het resultaat is de levendige oogopslag die u zoekt. Wilt u nagaan of een ooglidcorrectie bij u resultaat kan hebben? Telefonisch of per e-mail kunt u hiertoe een kennismakingsgesprek aanvragen. Binnen twee werkdagen wordt u teruggebeld om een afspraak te maken, waarbij we u uitvoerig van advies kunnen voorzien.

Voor en na een bovenooglidcorrectie ( blepharoplastiek) met interne wenkbrouwlift (browpexie)


  

In het RCH wordt de recent gepubliceerde techniek sutureless mullerectomy toegepast als één van de eerste in Nederland.

Hierbij wordt de correctie aan de binnenkant van het ooglid uitgevoerd. Een veilige en snelle operatie techniek.

Waarom Refractiecentrum?

Uitsluitend ervaren oogartsen

De beste oogheelkundige zorg

Professionele kliniek

Meer informatie?

Neem contact op

Het adviesgesprek

De oculoplastisch chirurg staat u tijdens het eerste gesprek te woord. Vanwege zijn specialisatie in ooglidcorrecties kan hij goed inschatten hoe en op welke wijze de behandeling gestalte kan krijgen en of een ooglidcorrectie bij u kan worden uitgevoerd. Daarbij bespreken we welk resultaat u voor ogen staat en of de ooglidcorrectie aan die verwachtingen kan voldoen.

De oogarts zal daaropvolgend een reeks algemene, medische punten met u doorlopen die relevant zijn voor de behandeling. Hierbij wordt uw medisch verleden in kaart gebracht, onderzoeken we welke medicijnen u gebruikt en gaan we na of u met allergieën kampt. De praktische zaken rondom uw behandeling worden met u doorgenomen door één van onze assistentes. Hierna hebt u de informatie en achtergronden die nodig zijn om tot een goed overwogen besluit te kunnen komen.  

Voor het adviesgesprek, dat ongeveer een half uur in beslag neemt, brengen we 100 euro in rekening. Besluit u tot een behandeling over te gaan dan worden deze kosten in mindering gebracht op de eindnota..


Soorten behandelingen

De oculoplastische chirurgie kent drie verschillende behandelingen: een correctie van de bovenoogleden, de onderoogleden en een behandeling van de wenkbrauwen. Hieronder brengen we de verschillende mogelijkheden in kaart.

Bovenoogleden
Behalve overtollige huid wordt bij een bovenooglidcorrectie waar nodig ook overtollig vetweefsel verwijderd. De correctie zal een aanzienlijke verbetering van uw oogopslag en uitstraling teweegbrengen. Ook zullen in het algemeen klachten over bijvoorbeeld vermoeide ogen
verdwijnen. U hoeft zich over de zichtbaarheid van littekens geen zorgen te maken, deze vallen namelijk precies in de oogplooi.

Onderoogleden
Een correctie van de onderoogleden kan de vertekening door wallen onder uw ogen sterk reduceren. Voor het wegnemen van deze wallen, die vaak doorlopen van de oogleden tot over de oogkasrand, is in een aantal gevallen correctie van alleen het onderooglid voldoende. In het algemeen zullen klachten over bijvoorbeeld vermoeide ogen
verdwijnen. U hoeft zich over de zichtbaarheid van littekens geen zorgen te maken, deze vallen namelijk precies in de oogplooi.

Wenkbrauwen
Met de jaren kunnen uw wenkbrauwen gaan hangen; de elasticiteit van uw voorhoofdshuid neemt immers af. Laaghangende wenkbrauwen kunnen uw zicht beperken en een vermoeide of neerslachtige indruk geven.

Als alleen de buitenste zijden van de wenkbrauwen zijn verzakt, kan een wenkbrauwcorrectie uitkomst bieden. De overtollige huid boven de wenkbrauw wordt hierbij weggenomen, waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan. Vaak wordt een wenkbrauwcorrectie, voor het optimale resultaat, gecombineerd met correcties van de boven- en onderoogleden.


De behandeling

De behandeling van uw oogleden, zal ongeveer drie kwartier in beslag nemen. Mocht u behandeling van beide uw onder- en uw bovenoogleden combineren, dan moet u rekenen op een behandeltijd van anderhalf uur.

Voordat met de behandeling wordt aangevangen, maken we een foto om de oorspronkelijke stand van uw oogleden vast te leggen. Voorts zal de oogarts de overtollige huis met een stift markeren, zodat duidelijk is welk deel van de huid kan worden verwijderd. Voordat de behandeling van start gaat wordt u middels een injectie plaatselijk verdoofd. Deze injecties zijn te vergelijken met die bij de tandarts en door de verdoving zult u weinig tot niets meer voelen van de ingreep.

Voordat de oogarts van start gaat wordt uw gezicht met zeep gewassen en krijgt u steriele doeken over u heen. Uw gezicht wordt niet bedekt. De arts zal nu de overtollige huid verwijderen. Nu en dan zal hij u vragen hem aan te kijken, om het effect en de symmetrie van uw ogen goed te kunnen beoordelen. Ten slotte wordt de wond gehecht met een dunne draad. Hiervoor worden geen zelfoplossende draden gebruikt omdat deze een minder mooi litteken nalaten.

Ter afronding van de ooglidcorrectie draagt u gedurende een kwartier een ijsbril en wordt u voor een laatste keer gecontroleerd. Is alles in orde, dan kunt u naar huis. Verband is niet nodig en uw gezichtsvermogen blijft onveranderd.

Door de behandeling zullen er zwellingen optreden in de oogleden, soms vergezeld van blauwe plekken in de onderoogleden. Na vijf tot zeven dagen kunt u terugkomen voor het weghalen van de hechtingen. Na één week zal de zwelling wegtrekken, de blauwe plekken zijn meestal binnen twee weken verdwenen.


Het resultaat

Na twee maanden is het eindresultaat zichtbaar.

Voor:

  

Na:

Voor:

  

Na:

  

Voor:

preop fr client 2.jpg Preop L client 2.jpg preop fr1 client 2.jpg

Na: 

postop fr client 1.jpg postop L client 1.jpg postop fr1 client 1.jpg


Prijzen

Wij attenderen u erop, dat cosmetische behandelingen meestal door uzelf betaald moeten worden en niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

De kosten voor een adviesgesprek bedragen   € 100,-.

Intake gesprek en onderzoek ooglidchirurgie (wordt in mindering gebracht bij een behandeling)   € 100,-
Bovenooglidcorrectie (boven blepharoplastiek)   € 850,-
Bovenooglidcorrectie met trans blepharoplatiek browlift   € 950,-
Hangend bovenooglid (ptosis) correctie   € 995,-
Onderooglidcorrectie (onder blepharoplastiek met laterale canthopexie)   € 950,-
Onderooglidcorrectie met spierversteviging   € 995,-
Onderooglidcorrectie met correctie tranendal (Septal reset )   € 1095,- 
Onderooglidcorrectie met correctie tranendal (Septal reset) en spierversteviging   € 1195,- 
Verwijderen cyste of goedaardig huidgezwel rond de ogen   € 150,-

De genoemde prijzen gelden voor de behandeling van twee ogen.

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven