• Header-behandelmethoden.png

Behandelmethoden Artisan en Artiflex implantlens

Artisan implantlens
Met deze behandeling wordt een kunststoflens (Implantlens), middels een operatieve ingreep, in  de Voorste Oog Kamer (VOK) geplaatst. De kunststoflens wordt met zijn pootjes bevestigd aan het regenboogvlies. De Artisan lens is star en wordt via een incisie van 5 of 6 mm ingebracht. De incisie wordt gehecht. Hierdoor duurt het een aantal weken voor het zicht goed is. De behandeling wordt onder plaatselijke of algehele verdoving gedaan.

Oogsterktes van +3 tot +12 en van –3 tot –23.5 D kunnen worden behandeld, evenals een cilinder van 2 D tot 7 D. Wij behandelen elk oog afzonderlijk. Minimaal twee weken later wordt het tweede oog behandeld.

Artiflex implantlens

De Artiflex lens is een revolutionaire uitvinding. Deze lens is flexibel en kan opgevouwen in het oog worden gebracht door een zeer kleine incisie. De lens wordt aan de iris bevestigd. Het is zelden nodig de incisie van ongeveer 3 mm te hechten. Deze lens kan onder druppel verdoving worden geplaatst. Implantatie van de Artiflex lens kan worden uitgevoerd bij een bijziendheid van -2 tot -14,5 D.

Het herstel na een Artiflex implantlens is zeer snel. Vrijwel direct na de ingreep is het zicht goed. Het visus herstel is doorgaans sneller en stabieler dan na een LASIK behandeling. Voor de hogere sterktes is de Artiflex implantlens superieur aan een laserbehandeling: een beter voorspelbaar resultaat en betere contrast gevoeligheid.

Wij behandelen elk oog afzonderlijk. Het tweede oog wordt minimaal twee weken later behandeld.

Terug naar behandelmethoden overzicht

Waarom Refractiecentrum?

Uitsluitend ervaren oogartsen

De beste oogheelkundige zorg

Professionele kliniek

Meer informatie?

Wij geven graag antwoord op al uw vragen over onze diensten en behandelmethoden. Heeft u een vraag, stel hem direct.

Of maak online een afspraak voor een gratis quickscan. Tijdens dit onderzoek analyseren we uw ogen en geven advies over wat het beste is voor uw ogen.
 

Gratis quickscan

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven