Apparatuur

In onze kliniek werken wij alleen met moderne en zeer geavanceerde apparatuur. Het laserapparaat dat in het Refractiecentrum Haaglanden wordt gebruikt om uw ogen te behandelen is een excimer laser. Het voordeel van dit type laser is dat de laserstralen géén hitte genereren en een zeer dun oppervlak kunnen behandelen.

Met de Bausch & Lomb Technolas 217 Z100 wordt het hoornvliesoppervlak gemodelleerd naar de te corrigeren oogsterkte. Hierbij wordt met een 100 Hz flying spot/true scanning laser hoornvlies gepolijst tot een zeer glad oppervlak. Met een 240 Hz infrarood active eyetracker worden kleine bewegingen van het oog tijdens de laserbehandeling geregistreerd om decentratie te voorkomen. Hierbij worder gebruik gemaakt van irisherkenning.

Voor het corrigeren van hogere orde aberraties, uitgedrukt in Zernike’s  polynomen, maken wij gebruik van de Bausch & Lomb Technolas 217 Z100. Hiermee kunnen subtiele brekingsafwijkingen worden gecorrigeerd om een zo optimaal mogelijk gezichtsvermogen te kunnen bereiken. Deze subtiele brekingsafwijkingen worden opgemeten met de Zywave Aberrometer. Middels een geïntegreerde analyse (Zyoptix treatment planner) wordt de ooglaserbehandeling afgestemd op de karakteristieke eigenschappen van het te behandelen oog.

Excimer laser, lees meer
Wavefront, lees meer

RCH-apparatuur.png

De Bausch & Lomb Technolas 217 Z100

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons en/of onze behandelmethoden.

Download brochure

Refractiecentrum Haaglanden
Locatie HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA  Den Haag

Telefoon  088 - 97 93 000
Fax  070 - 33 03 130
Stuur ons een bericht

Scroll naar boven